Anti-Discrimination Hackathon

Over dit project

Anti-Discrimination Hackathon 2020

 

Janne Vereijken was facilitator van de online Anti Discrimination Hackathon 2020.

 

Het thema van de hackathon was gender discriminatie en geautomatiseerde recruitmentprocessen. Discriminatie blijft een veelvoorkomend probleem op de arbeidsmarkt. Er zitten vooroordelen in het beoordelen en selecteren van kandidaten. Deze vooroordelen leiden tot discriminatie op de arbeidsmarkt. Tegenwoordig worden veel recruitmentprocessen geautomatiseerd. Het doel is om te voorkomen dat deze technologie ook ‘biassed’ wordt. Een voorbeeld waarbij het misging was de AI recruitment tool van Amazon. Deze recruitment tool moest software engineers zoeken. De tool werd sekistisch door het gebruik van machine learning. Het algoritme was namelijk getraind aan de hand van een dataset met cv’s van huidige medewerkers van Amazon. De meeste van deze software engineers waren mannen. De tool selecteerde daardoor alleen mannen voor een vacature.

 

In de toekomst zullen bedrijven wettelijk verplicht zijn om een beleid te voeren ter bevordering van gelijke kansen bij werving en selectie van kandidaten. De challenge van deze hackathon was daarom ‘het ontwikkelen van een oplossing die organisaties helpt om biasses te voorkomen bij het verzamelen en labelen van data’. Om zo de arbeidsmarkt discriminatievrij te maken.

 

Deelnemers aan de hackathon waren experts op het gebied van technologie, juridische zaken, beleid, wetenschap en ondernemerschap. In verband met Corona-maatregelen heeft de hackathon online plaatsgevonden.

 

De hackathon is georganiseerd door Hackathon Factory in opdracht van het Ministerie van OCW, Inspectie SZ en het Ministerie van BZK.

 

Bekijk de compilatie hieronder.

 

 

Categorie
Kennis en inspiratie, Nieuws, Projecten