Radicaal Innoveren

Over dit project

Reinvent yourself – hoe radicaal te innoveren

 

Over mijn lezing d.d. 17 mei 2019 in CIC Rotterdam. 

 

Door Janne Vereijken

 

Hoe creëer je radicale innovaties in plaats van kleinere verbeteringen? Denk aan innovatie op het gebied van circulair ondernemen, digitale transformatie, shifts van product naar dienst of andersom etc. En hoe zorg je ervoor dat deze vernieuwingen succesvol worden geïmplementeerd? Vaak loopt het hier spaak in organisaties. Misschien zijn er wel ideeën over hoe het allemaal anders, beter of duurzamer zou kunnen, maar krijg je het niet van de grond.

 

Dit heeft er vaak mee te maken dat deze radicale innovaties om hele andere manieren van werken, produceren en organiseren vragen. Daarvoor zijn weer andere technologieën, vaardigheden en kennis nodig. Radicale innovatie conflicteert vaak met de bestaande business. Daardoor ondervind je weerstand bij mensen in je organisatie voor wie de innovatie bedreigend is. Omdat ze er niet bekend mee zijn, omdat ze er geen belang bij hebben, omdat het hun werk of business overbodig maakt etc. Dit vraagstuk kom ik niet alleen tegen bij corporates maar ook bij scale-ups en midden- en kleinbedrijf. Vasthouden aan het oude.

 

De simpele oplossing om te innoveren buiten je bestaande organisatie om is vaak ook niet ideaal. Omdat het voor een innovatieteam dan lastig is om gebruik te maken van resources van je organisatie zoals merk, kanalen, systemen, kennis etc. Andersom profiteert de organisatie niet (voldoende) van de innovatie. Dus rijst de vraag: hoe creëer je synergie tussen bestaande en nieuwe business en hoe reduceer je conflicten? Hiervoor zijn geen quick fixes, de kunst is om als leider de complexiteit slim te managen. In deze keynote geef ik tips en adviezen.

 

Weten wat Spring Company op dit onderwerp voor jou kan betekenen? Neem contact op.

 

Interesse in een inspirerende keynote voor jouw event? Lees meer over de lezingen van Janne Vereijken

 

Categorie
Kennis en inspiratie, Nieuws, Projecten