Praktische informatie

8 tot 50 personen

4 uur

Masterclass TECH & MONEY

Masterclass Tech & Money – Hoe geld te verdienen met nieuwe technologie?

 

Technologische innovaties zijn bedoeld om ons leven en manier van werken gemakkelijker, efficiënter en duurzamer te maken. Denk aan de smartphone, de connected car, 3D-printing en alle beschikbare apps. De opkomst van het Internet of Things en het gebruik van Big Data bepalen onze toekomst. Het verdienmodel achter deze innovaties is echter niet altijd klip-en-klaar. De vraag van technologische innovaties is nog vaak: hoe gaat mijn product of dienst een inkomstenstroom opleveren zodat we de (investerings)kosten eruit halen en winst boeken? Of op welke manier gaan we er kosten mee besparen?

 

Deze workshop biedt inzichten en inspiratie voor het ontwerpen van een eigen verdienmodel. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De bepalende factoren voor een succesvol verdienmodel
  • Het ontwerpen van toekomstbestendige inkomstenmodellen.
  • Voorbeelden van technologische innovaties, verdienmodellen en kostenbesparingen
  • Toepassing op case.

 

Bij de oefening gaan deelnemers in groepen aan de slag met de methodiek. In overleg met de opdrachtgever selecteren we hiervoor een of meerdere technologie(en). Deelnemers verkennen op welke manier ze met de technologie waarde kunnen creëren voor hun klant of voor hun organisatie. Én op welke manier hier geld mee verdiend kan worden of kosten worden bespaard.