Janne Vereijken has got extraordinary business acumen. She has got vision: she can see what is really appropriate to develop for the future. She’s a dynamic and wonderfully engaging innovation coach. And she has got tremendous communication skills. She is a bundle of energy, a great business person.

Professor Michael Shanks

Stanford University

Janne Vereijken van Spring Company is energiek en bereidt zich tot in detail voor op een complex vraagstuk. Ze is gepassioneerd en stopt niet voordat alles helemaal klopt. Ze weet wat nodig is om het beste uit een groep te halen. Voor de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) hebben wij samengewerkt in een Online Design Sprint. Het vraagstuk van deze Sprint was om een online innovatie te realiseren waarmee de NVvP de verbinding tussen wetenschap en clinici bevordert. Het inhoudelijke en creatieve proces heeft geleid tot een door ons gerealiseerd platform met een online talkshow waarin actuele innovaties in de psychiatrie worden besproken. Eind 2020, tijdens de Corona lock-down, is dit bijzondere concept voor de leden van de NVvP gelanceerd. Ik zie er naar uit om in de toekomst vaker met Janne spot-on digitale concepten te ontwikkelen!

Romeo Vreeken

Doyle

Janne has helped us to bring our newly formed multidisciplinary department together. Central theme during the 3 days meeting was the customer centric approach, guided by the design thinking principles. Janne has an energetic personality who tailors her approach completely to her customer. In preparation there are several sessions in which she makes sure she gets a proper understanding of the organization and the team as such after which a program is build together. Janne is the ideal moderator to bring a team together but also to introduce a new methodology or way of working. I have enjoyed working with her.

André Brand

Director NutriOpt, Trouw Nutrition

I have had the pleasure to get to know Janne Vereijken and her inspirational work in the field of Innovation and Technology. Janne is passionate about promoting an innovative way of doing business and can be described as an inspiring and committed person. Besides, she is a great networker, experienced public speaker and has a high level of professional integrity.

Marc Klaver

Innovatie Manager, Groothuis Bouwgroep

We kijken met veel genoegen terug op de inspiratiesessie van Janne Vereijken voor onze fabrikanten in de installatiebranche. Zij hield de deelnemers voor dat innoveren hét middel is om organisaties, producten en diensten waardevoller, slimmer en duurzamer te maken. Haar optreden was top! We gaan haar vaker inzetten.

Jan-Paul Schop

Managing director USP-Marketing Consultancy

Of Janne Vereijken impact kan maken met een bootcamp van Spring Company? En hoe! in het najaar 2016 heeft zij haar bootcamp innovatie gegeven aan een kernteam van politie West Utrecht. In 1 middag bouwde zij een brug van conservatisme naar veranderingsgericht omgaan met je eigen werk. Het kernteam bestond niet uit jonge “eager minds”: een gemêleerd gezelschap met alle bloedgroepen uit de politieorganisatie. En ja: ook zo’n wijkagent die er eigenlijk totaal geen zin in had (ook die heb je soms…). Tijdens de bootcamp kreeg Janne Vereijken iedereen mee door haar positieve energie, haar duidelijke structuur en gebruik van snelle korte rondes om iedereen in de boot te houden. Door haar praktijkcase van de “innovatie cyclus” wist ze heel low level aan iedereen het principe van dynamisch innoveren, van customer based developing, visuele presentatie en werken met open vizier bij te brengen.
Knappe prestatie! Wij hebben er veel aan gehad. In 4 maanden hebben we middels 8 ontwerpsessies -gebaseerd op de innovation thinking method van Janne Vereijken- meer dan 20 innovaties in de multidisciplinaire veiligheidsketen in gang gezet en deze geborgd in de bestaande werkprocessen. Bedankt Janne, mede namens mijn collegas van Politie West Utrecht, voor jouw inspirerende en actiegerichte bootcamp! Dit gun ik meer politie- en andere overheidsinstellingen!

Petrie Velthof – Van Dorp

Team en programmamanagement Nationale Politie

Innovatie voelde altijd als een kwestie van geluk. Het model van Janne Vereijken gaat mij helpen!

Roderik Rensen

ABN AMRO

Janne Vereijken is een professional die organisaties verder brengt. Met oog voor de menselijke maat. Tijdens haar werksessies is ze op de achtergrond en geeft de deelnemers alle ruimte om zelf na te denken over probleemstellingen en oplossingen. Ze kan scherp reflecteren en neemt daar de tijd voor maar ook zorgt ze ervoor dat de doelstellingen van een sessie ook bereikt worden. Bovendien is Janne een leuk en inspirerend mens, vrolijk en optimistisch. Een powerlady, vasthoudend en communicatief. Werken met Janne betekent dat je vragen krijgt. Vragen die dieper gaan dan je misschien verwacht. Ze pakt door omdat ze tot de kern wil komen; wat zit er achter je woorden. Dan vormt ze zich een mening en zal deze ook delen met je. Als je iemand zoekt die je organisatie helpt te ontwikkelen en je leert te focussen op strategie en uitvoering, moet je Janne hebben.

Arko Veefkind

Directeur Jong Ondernemen

Janne Vereijken heeft ons goed en snel geholpen met een innovation challenge. Hierbij heeft ze met haar drive en creativiteit een team tot een goede prestatie gebracht met een zeer bruikbaar resultaat.

Rob Steijn

Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Zuid West BV

Janne Vereijken brengt positiviteit en energie met zich mee. Ik heb met veel plezier een innovatie opleiding van haar gevolgd. Ze zorgt ervoor dat je de materie op een leuke manier leert begrijpen en toepassen. Het is een mooie combinatie van praktijk en theorie. Daarnaast beantwoordt ze vragen ontzettend scherp en denkt ze graag met je mee. En mocht je even het gevoel hebben niet verder te komen dan weet ze je weer te voorzien van nieuwe inzichten en ideeën. Kortom, ik ben enthousiast en kan haar (opleiding) aanraden!!

Ard Meijerink

TVM verzekeringen

Janne Vereijken is a great scenario analysist and will help you and your organization to think in a different but well organized way about the future.

Joyce van der Vlies

Beleidsadviseur Gemeente Rotterdam

Ik heb Janne Vereijken leren kennen tijdens een interdisciplinair innovatieprogramma voor de Bovemij Verzekeringsgroep. Door het leggen van associaties en maken van vergelijkingen weet Janne het creatieve brein te activeren om zaken vanuit een ander perspectief te kunnen benaderen en te beoordelen. Een bijzondere eigenschap van Janne is dat zij – naast de enorme hoeveelheid algemene kennis – legio onderwerpen kan koppelen aan praktische voorbeelden die sprekend zijn voor de luisteraar. Hierdoor wordt een toch wel lastig proces heel dichtbij gebracht waardoor het makkelijker te begrijpen en toe te passen is. Een inspirerende en vooral enthousiaste sessie van Janne is geen overbodige luxe voor organisaties die verstrikt zijn in ‘oud denken’. Bij ons heeft het veel mooie, nieuwe ideëen opgeleverd!

Nathan Bakker

Bovemij Verzekeringen

Janne Vereijken is very pleasant to work with, creative and lateral thinking modus. We have teamed up via the Smart Value Group to co-create and work for and with clients with focus on innovation and creativity project in close alignment with mutli diverse team of professionals.

Gerard Scheenstra

Smart Value Group

Janne Vereijken heeft effectieve en aansprekende methodes en werkvormen voor het bepalen van strategie, positionering, kernwaarden, missie en doelen. De methodes en werkvormen zijn creatief en out-of-the-box. 
Ze heeft ons geholpen bij onze jaarplancyclus. Onder andere door het in kaart brengen van onze dienstverlening en een helder beeld te schetsen van de complexe materie. Op een manier die uitgaat van empowerment. Met praktische handvatten om dit vorm te geven. En ook op korte termijn uit te voeren. 
Janne is een betrokken en zeer scherpe gesprekspartner. Ze is zeer goed in staat op conceptueel, strategisch niveau te adviseren en vervolgens een doorvertaling te maken in praktische adviezen en handvatten om hierop door te pakken.

Mireille Brooijmans

Rabobank Nederland, GroepICT

Als je op zoek bent naar een goede spreekster / trainer op het gebied van innovatie, neem dan zeker even contact op met Janne Vereijken! Ze maakt innovatie praktisch en toepasbaar. Conceptuele onderwerpen weet ze eenvoudig toegankelijk te presenteren. En ze laat je innovatie zelf “ervaren” door het aanreiken van praktische handvatten, methodes en technieken.

Kyrill Poelmans

Consultant & partner Idr1

Janne Vereijken heeft in 2018 een lezing gegeven op ons jaarlijkse partnerevent van EY met 250 partners. Voor een kritisch publiek heeft zij met volle energie een overtuigend verhaal gebracht over innovatie. Haar keynote ‘Boosting Innovation’ ging over succesvol innoveren binnen corporates. Hoe om te gaan met alle uitdagingen rond innovatie? Kenmerkend is dat innovatie bij Janne niet abstract en ongrijpbaar blijft doordat ze praktische handvatten, heldere voorbeelden en persoonlijke ervaringen deelt. Haar bijdrage is zeer positief ontvangen door onze collega’s. Een aanbeveling waard!

Coen Boogaart

CEO EY Nederland

After a very interesting workshop together with Prof. Michael Shanks of Stanford University last year, we had a very inspiring Design Thinking Masterclass led by Janne this year. In this 4 x 1/2 day event she introduced us further in the DT methodology and helped us implement it in our daily work. Even during the difficult Covid-19 period, were no ‘live events’ were possible, Janne showed to be the ideal moderator to introduce us to the design thinking methodology and the implementation of it in our cases. My team and I have enjoyed working with her.

Ton Jonker

Chief Innovation Officer, Provincie Zuid-Holland

Ons team van productmanagers heeft onlangs de masterclass Marktonderzoek voor Innovatie van Spring Company gevolgd.
Vooraf hebben we uitgebreid gesproken over onze business en heeft Janne Vereijken met alle productmanagers gesproken om hun behoeften te inventariseren. Hierdoor sloot de inhoud van de masterclass heel goed aan op onze uitdagingen. De masterclass was een goede combinatie van theorie en de behandeling van een case die we zelf hadden aangedragen.
Onze productmanagers hebben waardevolle kennis, inzichten en praktische adviezen opgedaan om het marktonderzoeksproces te verbeteren. We kijken er met tevredenheid op terug en kunnen de masterclass iedereen aanbevelen die beter wil worden in het achterhalen van klantbehoeften om innovatieve producten te ontwikkelen.

Marcel Herssevoort

Marketing Manager, Attema B.V.

Voor ons was de Masterclass Design Thinking met Janne een schot in de ros. Als urban agency houden we ons bezig met stedelijke uitdagingen. Overbodig te zeggen dat voor die vraagstukken innovatieve antwoorden gevonden moeten worden. Van inclusieve gebiedsontwikkeling tot het creëren van gezondere steden. Janne heeft ons in twee dagen meegenomen in wat design thinking behelst, hoe je het praktisch toepast en hoe je het kunt combineren met andere methoden zoals lean-startup. Alsof je in heel korte tijd een hele boekenkast leest. We hebben uitgebreid verkend hoe wij design thinking in ons werk kunnen toepassen aan de hand van een concrete case; een stedelijke uitdaging waar we op dat moment aan werkten. Janne is een autoriteit in haar vakgebied, maakt zaken concreet en denkt echt met je mee. We hebben nu een gedegen basis waarmee we verder kunnen. Een absolute aanrader!

Rinske Brand

Founding Partner BRAND The Urban Agency

Janne Vereijken heeft de kijkers van ons online event meegenomen in hoe je als recruiter kunt innoveren. Ondanks of zelfs dankzij corona. Ze had zich goed voorbereid en ingeleefd in de doelgroep en was dan ook de perfecte openings keynote van ons event met thema: Let’s innovate!

Martijn Hemminga

CEO Recruitmenttech.com

Ik heb Spring Company benaderd om mee te denken bij de opzet en de ontwikkeling van het programma MKB010>>Next. Met dit programma wil de gemeente MKB-bedrijven stimuleren om meer digitaal, duurzaam en circulair te ondernemen en toekomstbestendig te zijn. De ambitie was om samen met partners in de stad tot een programma te komen. Janne Vereijken was voor mij van grote waarde bij de programmaontwikkeling en procesbegeleiding van drie partnersessies. Janne heeft een prettige, frisse, no-nonsense stijl om een dergelijk proces vorm te geven en te begeleiden. Ze draagt zorg voor een goede inhoudelijke agenda, verbindt mensen, vraagt door en stuurt erop dat er concrete acties worden afgesproken. Resultaat is dat we in een korte periode tot een gezamenlijke programmaanpak incl. werkwijze zijn gekomen én een eerste jaaragenda met aanbod voor MKB-bedrijven. Nu in de realisatiefase is Janne aan het programma verbonden als adviseur in de programmaontwikkeling.

Esther Langendoen

Gemeente Rotterdam

‘BOOSTING INNOVATION’. Dat is de kernachtige opening op de website van Janne’s ‘Spring Company’. De missie van haar mooie bedrijf is al net zo krachtig: ‘De missie van Spring Company is het boosten van de innovatiekracht van Nederland.’ Daarmee zegt Janne niets te veel. Haar deskundige aanpak waar de energie van afspat, vind ik iedere keer weer zo inspirerend en motiverend dat het een genot blijft haar als facilitator aan het werk te zien waarbij zij innovatie en innovatiekracht vanuit theoretische inzichten op no nonsense-wijze in de praktijk toepasbaar weet te maken. Voor organisaties en voor de mensen die er werken. Wat haar aanpak extra bijzonder maakt, is dat zij dat zowel voor profit als non-profit-organisaties zeer veerkrachtig weet te doen. Samengevat vind ik Janne’s energie-gevende aanpak te omschrijven als: ‘BOOSTING INNOVATION!’

Arri Hartog

Directeur GBD/OCD

Impressed! Dat zijn onze ‘Talent Summit’ talenten van Wolters Kluwer. 25 (internationale) Young Professionals hebben een inspirerende, dynamische Bootcamp Design Thinking gevolgd! Janne Vereijken is in staat om haar enthousiast en ‘drive’ over te brengen op de deelnemers. Wij kunnen niet wachten op een vervolgsessie!

Ingrid van Houten

Coördinator HR processen bij Wolters Kluwer Nederland B.V.

Janne Vereijken gaf een erg inspirerende en motiverende presentatie bij ons technologienetwerk. Janne heeft met haar presentatie met name aandacht gegeven aan de motivaties voor vernieuwing en de redenen waarom bedrijven daarin succesvol zijn; of niet…! Haar enthousiasme zet aan tot innovatie en vernieuwing.

Kees Graumans

Manager Heijmans Utiliteit Services Rotterdam

Wat kan ‘big data’ betekenen voor innovaties? Ik ging naar de werksessie onder leiding van Janne Vereijken op de Dag van de Waardecreatie van EIFFEL met het idee dat die betekenis nul is. Mijn vooroordeel is dat voor innovatie creativiteit nodig is en die sla je dood met veel gegevens. Mijn vooroordeel smolt als sneeuw in de zon. Goed inzicht is nodig om tot goede oplossingen te komen. Dat is in feite het motto rond big data en innovaties. En om dat inzicht te krijgen, bieden ‘big data’ in potentie heel veel aanknopingspunten. Dat werd wel duidelijk in deze sessie!

Leo Euser

Interim Manager

Afgelopen week heb ik de masterclass ‘Innovatie versnellen!’ gevolgd die Janne Vereijken in samenwerking met De Baak heeft georganiseerd. Tijdens deze masterclass heeft Janne alle vage containerbegrippen die hangen rondom het thema ‘Innovatie’ handen en voeten gegeven door middel van een hands on-strategie en een concreet stappenplan. Janne is iemand die als buitenstaander met een frisse blik naar vraagstukken rondom innovatie binnen je organisatie kijkt en hierbij verhelderende inzichten meegeeft waar je direct iets mee kunt in de praktijk. Het heeft mij in ieder geval zeker de nodige input gegeven om weer vooruit te kunnen met het implementeren van het innovatieproces binnen mijn organisatie!

Veerle Oosterbosch

Specialist Innovatie & Sociale Media, Bovemij Verzekeringsgroep

Van Janne Vereijken heb ik tijdens de innovatieopleiding veel mogen leren. Ze is iemand die met enthousiasme en veel creativiteit je weet te inspireren en nog belangrijker aan het denken weet te zetten. Zeker op de momenten dat je vast lijkt te lopen komt Janne met nieuwe invalshoeken. Door de opleiding van Janne heb ik weer anders leren kijken en mijn eigen creativiteit nog meer weten te ontwikkelen! Ze is een krachtige en sprankelende persoonlijkheid!

Marleen de Boer

TVM Verzekeringen

Janne Vereijken heb ik via aanbeveling vanuit het netwerk leren kennen. Haar talent om mensen in een groep met elkaar in gesprek te brengen kan ik inmiddels onderschrijven. Janne heeft voor TriviumLindenhof een Innovatie Bootcamp verzorgd. We wilden een hele diverse groep mensen (jongeren, hulpverleners en ondernemers uit het bedrijfsleven) samen laten werken aan het formuleren van out of the box oplossingen voor issues waar jongeren in hun leefwereld tegenaan lopen. Janne heeft als moderator enorme energie weten aan te spreken. Door een creatief format te gebruiken wist ze dat ook in gestructureerde banen te leiden. Wij kijken terug op een sessie met bijzondere ontmoetingen, die geleid hebben tot een businessplan waar we nu verder mee kunnen!

Bernice Scheurkogel

Business Developer, TriviumLindenhof

Janne heeft het MT DSW Rijswijk uitstekend geholpen en ondersteund bij het in beeld brengen van de marktsegmenten die voor DSW belangrijk zijn. Door haar aanpak en inhoudelijke kennis van de gebruikte methode wist ze bij alle managers in korte tijd het beste naar boven te halen.

Remco Wijnia

Algemeen Directeur DSW