Bedrijfsstrategie

Zet koers in de nieuwe economie

Maatschappelijke en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. 

Onderzoek laat zien dat organisaties met een goed doordachte strategie beter presteren dan hun peers. Op de korte en de lange termijn. Ook in tijden van snelle verandering.

Daarom is een goede bedrijfsstrategie essentieel, juist nu.

Spring Company begeleidt directies en strategieteams bij de ontwikkeling van heldere strategieën voor het realiseren van ambities. Van missies met purpose, moonshot ambities, sterke positioneringen tot baanbrekende businessmodellen. 

Janne Vereijken is a great scenario analyst and will help you and your organization think in a different but organized way about the future.

Joyce van der Vlies

Beleidsadviseur, Gemeente Rotterdam

ONZE AANPAK

 

Samen met jouw team werken we aan de verschillende elementen van een bedrijfsstrategie. Spring Company faciliteert én denkt mee. We weerhouden je team ervan om voor het oude vertrouwde en voor de hand liggende te kiezen. En gebruiken onze brede ervaring met verschillende industrieën voor het beste resultaat.

Aan de hand van jouw ambities, uitdagingen en beschikbare tijd, ontwerpen we een effectief strategieproces. De lengte kan variëren van:

  • Een heidag of off-site, waarin je focust op enkele strategische thema’s of een strategie evalueert en bijstuurt.
  • Tot een diepgaander traject met een looptijd van weken tot maanden waarin we een volledige strategie ontwikkelen.

Het proces kan fysiek, digitaal of in hybride vorm plaatsvinden. Uiteraard altijd met dezelfde kwaliteit. 

Spring Company begeleidt naast commerciële bedrijven ook overheden, maatschappelijke organisaties en ngo’s bij strategieontwikkeling. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Lees meer over onze aanpak bij het ontwikkelen van een bedrijfsstrategie.

HET RESULTAAT

Z

Een heldere en realistische strategie voor het waarmaken van ambities.

Of het nu gaat over groei, het betreden van nieuwe markten, het ontwikkelen van nieuwe proposities en business modellen of het maken van maatschappelijke impact.

Z

Eigenaarschap

Doordat het team het strategieproces zelf doorloopt is er draagvlak en eigenaarschap. Dit is essentieel voor de implementatie.

Z

Datagedreven beslissingen

Gebaseerd op grondig onderzoek in plaats van aannames. We analyseren o.a. trends & ontwikkelingen, de markt, concurrentie, klantbehoeften en de interne organisatie. Strategische opties worden gevalideerd middels prototyping en experimenten. 

Z

Een dynamische bedrijfsstrategie

Verandering is een gegeven, zeker nu. Daarom ontwikkelen wij dynamische strategieën die onzekerheid en verandering omarmen. 

Z

Visuele, kernachtige samenvattingen.

We leveren samenvattingen die kort en helder zijn. Natuurlijk kunnen we ook een uitgebreider rapport en/of slide deck leveren.

 

Waarom klanten hun bedrijfsstrategie met ons ontwikkelen

Experts in Strategic Foresight

We zijn bedreven in het verkennen, anticiperen en vormgeven van de toekomst. Ook wel bekend als Futures Thinking. Het verkennen van mogelijke toekomsten met hun kansen en bedreigingen. Om betere beslissingen te nemen en nu te handelen.

Een analytische én creatieve aanpak

Strategie vraagt om analytisch denken: data verzamelen en uitdagingen analyseren. En creatief denken: toekomstbeelden scheppen en oplossingen bedenken.

Een boeiend proces

Opdrachtgevers ervaren strategie-ontwikkeling met Spring Company als een dynamisch en inspirerend proces.

  Gespecialiseerd in innovatie

  We zijn experts in het ontwikkelen van nieuwe proposities, product-marktcombinaties en businessmodellen.

  Ervaring in diverse sectoren en industrieën

  We hebben ervaring in uiteenlopende sectoren. Van commerciële bedrijven tot maatschappelijke organisaties en overheden. Van kleine bedrijven tot corporates.

  Ik heb Spring Company benaderd om mee te denken bij de opzet en de ontwikkeling van het programma MKB010>>Next. Met dit programma wil de gemeente MKB-bedrijven stimuleren om meer digitaal, duurzaam en circulair te ondernemen en toekomstbestendig te zijn. De ambitie was om samen met partners in de stad tot een programma te komen. Janne Vereijken was voor mij van grote waarde bij de programmaontwikkeling en procesbegeleiding van drie partnersessies.

  Janne heeft een prettige, frisse, no-nonsense stijl om een dergelijk proces vorm te geven en te begeleiden. Ze draagt zorg voor een goede inhoudelijke agenda, verbindt mensen, vraagt door en stuurt erop dat er concrete acties worden afgesproken. Resultaat is dat we in een korte periode tot een gezamenlijke programmaanpak incl. werkwijze zijn gekomen én een eerste jaaragenda met aanbod voor MKB-bedrijven. Nu in de realisatiefase is Janne aan het programma verbonden als adviseur in de programmaontwikkeling.

  Esther Langendoen

  Gemeente Rotterdam

  Janne Vereijken heeft effectieve en aansprekende methodes en werkvormen voor het bepalen van strategie, positionering, kernwaarden, missie en doelen. De methodes en werkvormen zijn creatief en out-of-the-box. 
Ze heeft ons geholpen bij onze jaarplancyclus. Onder andere door het in kaart brengen van onze dienstverlening en een helder beeld te schetsen van de complexe materie. Op een manier die uitgaat van empowerment. Met praktische handvatten om dit vorm te geven. En ook op korte termijn uit te voeren. 
Janne is een betrokken en zeer scherpe gesprekspartner. Ze is zeer goed in staat op conceptueel, strategisch niveau te adviseren en vervolgens een doorvertaling te maken in praktische adviezen en handvatten om hierop door te pakken.

  Mireille Brooijmans

  Rabobank Nederland, Groep ICT

  Janne Vereijken is een professional die, met oog voor de menselijke maat, organisaties verder brengt. Tijdens haar werksessies geeft zij de deelnemers alle ruimte om zelf na te denken over probleemstellingen en oplossingen. Ze kan scherp reflecteren en neemt daar de tijd. Maar ook zorgt ze ervoor dat de doelstellingen van een sessie bereikt worden. Bovendien is Janne een leuk en inspirerend mens, vrolijk en optimistisch. Een powerlady, vasthoudend en communicatief. Werken met Janne betekent dat je vragen krijgt. Vragen die dieper gaan dan je misschien verwacht. Ze pakt door omdat ze tot de kern wilt komen; wat zit er achter je woorden? Dan vormt ze zich een mening en zal deze ook met je delen. Als je iemand zoekt die je organisatie helpt te ontwikkelen en je leert te focussen op strategie en uitvoering, dan moet je Janne hebben.

  Arko Veefkind

  Directeur, Jong Ondernemen

  LEES MEER

  Nieuws, kennis, inspiratie en projecten

  Strategie ontwikkelen met deze 4 stappen

  Strategie ontwikkelen met deze 4 stappen

  In dit artikel leg ik uit in welke stappen wij met Spring Company een strategie ontwikkelen, wat onze aanpak is en ...
  Strategie cleantech bedrijf C-Green

  Strategie cleantech bedrijf C-Green

  Spring Company heeft het Zweedse cleantech bedrijf C-Green en partners Itanks en InnoEnergy begeleid bij ...
  Case – MKB010>>Next: digitaal, duurzaam en circulair ondernemen

  Case – MKB010>>Next: digitaal, duurzaam en circulair ondernemen

  In opdracht van Gemeente Rotterdam is Spring Company betrokken bij het ontwerp van een programma om het brede Rotterdamse MKB te stimuleren het gebied van digitalisering en circulaire economie.
  Hoe om te gaan met disruptie? – keynote

  Hoe om te gaan met disruptie? – keynote

  Janne Vereijken heeft op 18 november 2019 de keynote ‘Hoe om te gaan met disruptie’gegeven bij de Presidents’ Table van Canon.
  Product As A Service (PAAS)

  Product As A Service (PAAS)

  Bij Product As A Service worden producten tot diensten getransformeerd. De klant betaalt niet voor het bezit van een product, maar voor het gewenste resultaat.
  Keynote ‘Business Model Innovatie; van tekentafel naar praktijk’

  Keynote ‘Business Model Innovatie; van tekentafel naar praktijk’

  Op 6 september heeft Janne Vereijken een keynote gegeven op het 60jarig jubileum event van CCV. Het thema van het ...

  ZET KOERS IN DE NIEUWE economie

  Maak ambities waar met een heldere bedrijfsstrategie.

  Neem direct telefonisch contact op via +31657345973. Of vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. We doen ons best om dit binnen 48 uur te doen. We kijken uit naar je bericht!   ANDERE SERVICES DIE WIJ AANBIEDEN

   INNOVATIE STRATEGIE

   Spring Company vergroot de ROI van innovatie met steekhoudende innovatiestrategieën, portfolio’s en product & technologie roadmaps.

   INNOVATIE PROJECTEN

   Spring Company begeleidt organisaties bij de ontwikkeling van impactvolle innovaties. Van de fuzzy front-end tot implementatie. 

   INNOVATIE TRAINING

   Spring Company vergroot de innovatiekracht van teams en organisaties met workshops, masterclasses en opleidingen.