Innovatieprojecten

Ontwikkel superieure oplossingen

Het grote risico van innovatie is mislukking. Met als uitkomst: producten die niet verkopen, mooie platforms zonder traffic of halfbakken oplossingen die niet goed werken.

De ervaren facilitators en innovators van Spring Company behoeden je voor innovatie missers. Wij creëren oplossingen die duurzaam, technologisch haalbaar en rendabel zijn. Oplossingen waar mensen werkelijk op zitten te wachten.

Janne has helped us to bring our newly formed multidisciplinary department together. A central theme during the 3-day meeting was the customer-centric approach, guided by Design Thinking principles. Janne has an energetic personality who tailors her approach completely to her customer. In preparation, there are several sessions in which she makes sure she gets a proper understanding of the organization and the team, after which a program is built together. Janne is the ideal moderator to bring a team together but also to introduce a new methodology or way of working. I have enjoyed working with her.

André Brand

Director NutriOpt, Trouw Nutrition

Onze aanpak


Spring Company begeleidt organisaties bij de ontwikkeling van
diverse type innovaties. Van fysieke of digitale producten tot diensten, klantervaringen, platforms en andere oplossingen. 

We stellen klantbehoeften centraal en denken technologie- en oplossingsvrij. Doordat we niet vooringenomen zijn, komen we tot uiteenlopende innovaties en de best mogelijke oplossing voor een uitdaging. Zeker bij complexe vraagstukken is een open benadering cruciaal.

Onze aanpak is multidisciplinair, iteratief en data-gedreven. We blijven continu op de hoogte van de laatste trends en passen state-of-the-art innovatiemethodieken toe. 

We werken met:

 • Pressure cooker formats zoals bootcamps en design sprints van één of meerdere dagen.
 • Langere innovatieprojecten en programma’s van weken tot maanden. 

We opereren fysiek, digitaal of in hybride vorm. Uiteraard altijd met dezelfde kwaliteit.

 

De mogelijkheden
 

Faciliteren: professionele begeleiding door onze facilitators

Als facilitator begeleiden we jouw team bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen. 

Dit doen we door:

 • Ontwerp van het proces. We weten met welke stappen, methodieken en werkvormen je tot een goed resultaat komt.

 • Begeleiding van het team. Wij voelen aan welke sturing een groep nodig heeft en welke interventies nodig zijn. We gaan voor snelle besluitvorming en houden de energie hoog.

 • Het stimuleren van creativiteit. We weerhouden je team ervan om voor het oude vertrouwde en voor de hand liggende te kiezen.

 • Inspireren en meedenken. Wij gebruiken onze brede ervaring met verschillende industrieën om tot het beste resultaat te komen.  

Realiseren: innovaties ontwikkelen met onze experts

Schakel onze innovators in voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen. Van front-end tot implementatie.

We bieden: 

 • Markt- en gebruikersonderzoek

 • Design van concepten d.m.v. service design, product design, value proposition design en customer experience design

 • Prototyping en user testing

 • Het bouwen van MVP’s en uitvoeren van experimenten

 • De ontwikkeling van het eindproduct

Het combineren van faciliteren en realiseren is ook mogelijk. Neem contact met ons op om de opties te bespreken.

Het resultaat

Z

Omarmd worden door de gebruiker

Doordat we user-centered werken, creëren we oplossingen die daadwerkelijk voorzien in behoeften. Daarbij willen we verwachtingen overtreffen en gebruikers verrassen. We gaan voor ‘kickass solutions that rock’.

Z

Het werkelijke probleem oplossen

Door grondig de vraag achter de vraag te achterhalen, pakken we de kern van een probleem aan en doen we niet aan symptoombestrijding. 

Z

Technisch slim in elkaar zitten

Slimme technologie is geen doel op zich, maar een middel. We maken oplossingen dan ook niet onnodig complex, maar wel veilig en toegankelijk. 

Z

Duurzaam en circulair zijn

Want dit is waar de 21e eeuw om vraagt, en wat jouw organisatie nodig heeft om een koploper te blijven.

Z

Commercieel succesvol en rendabel zijn

Oftewel: innovaties die onderscheidend en concurrerend zijn, met een gezonde business case. 

Z

Passen bij jouw organisatie

Bij de missie, ambitie en schaal van jouw organisatie. 

Waarom klanten met ons werken

Maatwerk

Wij werken niet met gestandaardiseerde formats en formules. Voor elke innovatie challenge ontwerpen we het optimale proces.

Brede set aan innovatiemethoden

Van Design Thinking tot Outcome-driven Innovation, Value Proposition design, Lean Startup en Futures Thinking.

Oplossings- en technologievrij

We pushen geen technologieën of oplossingen maar zoeken naar de beste manier om te voorzien in de behoeften van gebruikers.

  Diverse sectoren en industrieën

  We hebben ervaring in uiteenlopende sectoren. Van commerciële bedrijven tot maatschappelijke organisaties en overheden. Van kleine bedrijven tot corporates. We weten hoe innovatie in verschillende contexten werkt.

  Jarenlange ervaring

  We gaan niet over één nacht ijs. Spring Company werkt bijvoorbeeld al sinds 2014 samen met professor Michael Shanks (Stanford University, Hasso Platner Institute en de gerenommeerde d.school) op het gebied van Design Thinking.

  Janne Vereijken is energiek en bereidt zich tot in detail voor op een complex vraagstuk. Ze is gepassioneerd en stopt niet voordat alles helemaal klopt. Ze weet wat nodig is om het beste uit een groep te halen. Voor de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) hebben wij samengewerkt in een Online Design Sprint. Het vraagstuk van deze Sprint was om een online innovatie te realiseren waarmee de NVvP de verbinding tussen wetenschap en clinici bevordert. Het inhoudelijke en creatieve proces heeft geleid tot een door ons gerealiseerd platform met een online talkshow waarin actuele innovaties in de psychiatrie worden besproken. Eind 2020, tijdens de Corona lockdown, is dit bijzondere concept voor de leden van de NVvP gelanceerd. Ik zie er naar uit om in de toekomst vaker met Janne spot-on digitale concepten te ontwikkelen!

  Romeo Vreeken

  Creative Director , Doyle

  ‘BOOSTING INNOVATION’. Dat is de kernachtige opening op de website van Janne’s ‘Spring Company’. De missie van haar mooie bedrijf is al net zo krachtig: ‘De missie van Spring Company is het boosten van de innovatiekracht van Nederland.’ Daarmee zegt Janne niets te veel. Haar deskundige aanpak waar de energie van afspat, vind ik iedere keer weer zo inspirerend en motiverend dat het een genot blijft haar als facilitator aan het werk te zien waarbij zij innovatie en innovatiekracht vanuit theoretische inzichten op no nonsense-wijze in de praktijk toepasbaar weet te maken. Voor organisaties en voor de mensen die er werken. Wat haar aanpak extra bijzonder maakt, is dat zij dat zowel voor profit als non-profit-organisaties zeer veerkrachtig weet te doen. Samengevat vind ik Janne’s energie-gevende aanpak te omschrijven als: ‘BOOSTING INNOVATION!’

  Arri Hartog

  Directeur GBD/OCD, Team en programmamanagement Nationale Politie

  Als innovatiemanager heb ik Janne Vereijken ingehuurd voor innovatie coaching. Tijdens de coaching hebben we gefocust op het ontdekken welke innovaties nodig zijn om relevanter te worden voor een strategische doelgroep. Ze heeft praktische handvatten gegeven en meegedacht, rekening houdend met de context van onze organisatie. Daarnaast heb ik training/coaching gekregen in moderne innovatietechnieken.

  Janne is een echte expert. Ze biedt maatwerk en is zeer sociaal. Ik beveel haar van harte aan voor het leiden van een innovatietraject, het coachen van mensen op innovatiegebied of het geven van een interessante talk.

  Mischa German

  Innovatiemanager, Evofenedex

  Lees meer

  Nieuws, kennis, inspiratie en projecten

  CASE: WOZ waardebepaling

  CASE: WOZ waardebepaling

    Aanleiding en opdracht: informatievoorziening WOZ   In opdracht van Gemeentebelastingen Drechtsteden werkt ...
  Design sprint en ontwikkeling van online platform PSYience

  Design sprint en ontwikkeling van online platform PSYience

  In opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie heeft Spring Company in samenwerking met Bliss Digital ...
  Anti-Discrimination Hackathon

  Anti-Discrimination Hackathon

  Janne Vereijken (Spring Company) was lead facilitator van de online Anti Discrimination Hackathon 2020. Thema: ...
  MKB Datahackathon voor de Transport en Logistiek Sector

  MKB Datahackathon voor de Transport en Logistiek Sector

  Janne Vereijken was facilitator van de eerste MKB Datahackathon. In samenwerking met Hackathon Factory heeft zij de casevraag geformuleerd, het programma gemaakt en de teams begeleid.
  Design Sprint Nationale Politie

  Design Sprint Nationale Politie

  Spring Company heeft voor de Nationale Politie een Design Sprint georganiseerd en gefaciliteerd. De challenge ging ...
  Design Sprint NutriOpt

  Design Sprint NutriOpt

  Advanced technologies for more accurate nutritional management   The growing complexity and ...

  Realiseer succesvolle Innovaties

  Of het nu gaat om nieuwe producten of services, wij zorgen ervoor dat jouw innovaties slagen. 

  Neem direct telefonisch contact op via +31657345973
  Of vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. We doen ons best om dit binnen 48 uur te doen. We kijken uit naar je bericht!   ANDERE SERVICES DIE WIJ AANBIEDEN

   BEDRIJFSSTRATEGIE

   Spring Company begeleidt directies en strategieteams bij de ontwikkeling van heldere strategieën voor het realiseren van ambities.

   INNOVATIE STRATEGIE

   Spring Company vergroot de ROI van innovatie met steekhoudende innovatiestrategieën, portfolio’s en product & technologie roadmaps.

   INNOVATIE TRAINING

   Spring Company vergroot de innovatiekracht van teams en organisaties met workshops, masterclasses en opleidingen.