Spring (zelfstandig naamwoord):

1. Lente (v). Uitspraak: / ˈlɛntə /. Seizoen van de vernieuwing

 

2. Veerkracht (v/m). Uitspraak: /’verkraxt/. Kracht om terug te veren, elasticiteit, spankracht

 

Spring Company (naam):
Rotterdams innovatiebedrijf dat organisaties veerkrachtig en toekomstbestendig maakt.

OVER

BOOSTING INNOVATION

De missie van Spring Company is het boosten van de innovatiekracht van Nederland.

Visie

Innovatie is geen nice-to-have, maar een must. We staan als samenleving voor grote maatschappelijke vraagstukken. Onder meer: Hoe gaan we de klimaatdoelstellingen van Parijs behalen? Hoe transformeren we naar een nieuwe industrie en economie? Hoe houden we de zorg betaalbaar? Hoe creëren we een inclusieve samenleving? Overheden en bedrijven staan voor de uitdaging om met nieuwe oplossingen te komen voor deze vraagstukken. Ze moeten continu inspelen op een veranderende klantvraag en slim gebruiken maken van nieuwe technologie. Voor bedrijven is het daarbij ook van belang om onderscheidend en concurrerend te zijn. Dit vraagt om visie en innovatiekracht; het vermogen om nieuwe waardevolle producten, diensten, oplossingen en business modellen te ontwikkelen.

Activiteiten

Als facilitator begeleidt Spring Company organisaties bij de ontwikkeling van nieuwe strategieën, producten, diensten en oplossingen. Daarnaast vergroot Spring Company de innovatiekracht van individuen, teams en organisaties. Door hen te voorzien van de inzichten, methodieken en praktische handvatten die hen in staat stellen hun eigen toekomst te maken.

Klanten

Spring Company zet haar expertise en die van anderen in voor zowel grote organisaties als midden- en kleinbedrijf, profit en non-profit. Kijk voor meer informatie bij “Opdrachtgevers”.

Janne Vereijken

Founder

Spring Company is in 2011 opgericht door Janne Vereijken. Janne Vereijken (1982) is ondernemer en innovator in hart en nieren. Vanaf haar jeugd hield ze zich als bandleider bezig met het creëren van muziek en waren haar ambities en interesses te groot voor maar één pad. Janne Vereijken studeerde Bedrijfskunde (bachelor), Strategie (master) en Algemene Cultuurwetenschappen (bachelor) aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

 

Haar inhoudelijke kennis en creatief vermogen zijn een ideale combinatie gebleken voor innoveren op hoog niveau. Met haar onderneming Spring Company heeft ze jarenlange ervaring in het boosten van de innovatiekracht van organisaties. Dat is niet onopgemerkt gebleven: ze is uitgeroepen tot Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2018. Ze maakte indruk op de jury door haar lef, doorzettingsvermogen en het op zo’n jonge leeftijd neerzetten van een bedrijf met expertstatus.

CIC ROTTERDAM

Spring Company houdt kantoor in het Cambridge Innovation Center (CIC) in Rotterdam.

CIC Rotterdam biedt kantoorruimte voor innovatieve start-ups en scale-ups. Spring Company bevindt zich hiermee in het hart van het Rotterdam innovatie-ecosysteem. Het Cambridge Innovation Center is gevestigd in het Groothandelsgebouw naast het Rotterdam Centraal.

Partners & Expertise

Spring Company werkt veelvuldig samen met partners zoals facilitators, innovators, trendwatchers, specialisten en ontwikkelaars op het gebied van big data, kunstmatige intelligentie en digitalisering, designers, visualisers en wetenschappers. Bijvoorbeeld op het gebied van design thinking met professor Michael Shanks (Stanford University, Hasso Plattner Institute of Design, de bekende d.school, Center for Design Research en Stanford’s Center for Professional Development).

Futures Thinking

Design Thinking

Gebruikers- & Marktonderzoek

Lean Start-up & Expirimentation

Business Model Innovation

Venture Building

Corporate / Start-up Samenwerking

Leadership & Team Development

Digitale Transformatie

Hackathons

Datascience & Artificial Intelligence

Virtual Reality