Praktische informatie

4 uur, 1 dag of 2 dagen

8 tot 20 personen

Afgelopen week heb ik de masterclass ‘Innovatie versnellen!’ gevolgd. Tijdens deze masterclass heeft Janne alle vage containerbegrippen die hangen rondom het thema ‘Innovatie’ handen en voeten gegeven door middel van een hands on-strategie en een concreet stappenplan. Janne is iemand die als buitenstaander met een frisse blik naar vraagstukken rondom innovatie binnen je organisatie kijkt en hierbij verhelderende inzichten meegeeft waar je direct iets mee kunt in de praktijk. Het heeft mij in ieder geval zeker de nodige input gegeven om weer vooruit te kunnen met het implementeren van het innovatieproces binnen mijn organisatie!

Veerle Oosterbosch, specialist Innovatie & Sociale Media, Bovemij Verzekeringsgroep

Masterclass Innovatiemanagement

Spring Company Masterclass Innovatiemanagement

 

Wat heb je nodig om succesvol te kunnen innoveren? En hoe word je als organisatie innovatiever? Deze masterclass is voor directeuren, leidinggevenden, innovatiemanagers en professionals van uiteenlopende sectoren die innovatie in hun organisatie willen versnellen.

 

In het bedrijfsleven wordt innovatie steeds meer als must gezien. Maar voor veel organisaties is het lastig om hier handen en voeten aan te geven. Hoe organiseer en stimuleer je innovatie? In de praktijk worden verschillende aanpakken en methodieken toegepast. Organisaties zoeken naar de beste benadering. Maar er is geen one-size-fits-all. Innovatie is namelijk contextafhankelijk. Verschillende opties hebben uiteenlopende voor- en nadelen. De afwegingen die je maakt, hangen af van de situatie van uw organisatie.

 

Spring Company hanteert een Innovatiescan om te identificeren wat in uw organisatie de sterktes, zwaktes en uitdagingen zijn op het gebied van innovatie. Op basis van de resultaten van deze scan geeft Spring Company aanbevelingen voor het versnellen van innovatie en het vergroten van het innovatief vermogen van uw organisatie. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 

  • Het ontwikkelen van een innovatiestrategie
  • Het organiseren van innovatie
  • Het vormgeven van het innovatieproces
  • Het ontwikkelen van innovatiecompetenties
  • Het creëren van een innovatieve organisatiecultuur

 

De aanbevelingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en worden begeleid door inspirerende praktijkvoorbeelden.

 

De duur van de Masterclass Innovatiemanagement variëert van 1/2 tot 2 dagen. Hoe langer de duur van de masterclass, des te dieper wordt ingegaan op de materie, de analyse van innovatie binnen uw organisatie en het maken van een plan van aanpak om het innovatief vermogen van uw organisatie te vergroten.