14 juli 2017

Keynote ‘Public Innovation’ – KING

Keynote ‘Public Innovation’ – KING

 

Janne Vereijken heeft op 20 juni 2017 een keynote gegeven bij het afscheid van directeur Larissa Zegveld van KING. 

KING (Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten) is opgericht in 2009 door de VNG om gemeenten te ondersteunen bij het verbeteren van hun informatievoorziening, om zo de dienstverlening aan inwoners en ondernemers te optimaliseren. KING doet dit door gemeenten te ondersteunen bij het leren van elkaar, maar ook door waar mogelijk hun werkzaamheden te standaardiseren. KING ondersteunt gemeenten bij informatiemanagement en de implementatie daarvan, ondersteunt nieuwe dienstverleningsconcepten en de beveiliging van informatie. KING volgt trends en ontwikkelingen om van daaruit via impactanalyses en uitvoeringstoetsen de gevolgen en mogelijkheden in kaart te brengen voor de uitvoeringspraktijk van gemeenten. KING ondersteunt gemeenten met informatie, met standaarden, met concepten en met praktische ondersteuning. En KING voert grote delen van de Digitale Agenda 2020 van de VNG uit. KING is een B.V. zonder winstoogmerk met als enig aandeelhouder VNG Diensten.

De keynote ‘Public Innovation’ van Janne Vereijken ging over innoveren in de publieke sector. Veel vraagstukken waar Nederlandse gemeenten nu en in de nabije toekomst voor staan, vragen om nieuwe om nieuwe oplossingen en andere benaderingen. Hoe kom je tot deze oplossingen en hoe implementeer je ze als overheid?

 

 

OOK EEN INSPIRERENDE SPREKER NODIG?

Ondernemer, innovator en strateeg Janne Vereijken deelt met passie haar verhaal met uw publiek.

 

 NAVIGATING THE NEW ECONOMY

Strategie & innovatiebureau Spring Company maakt organisaties klaar voor de toekomst.

BEDRIJFSSTRATEGIE – We maken organisaties toekomstbestendig met heldere strategieën. Lees meer.
INNOVATIESTRATEGIE – We vergroten de ROI van innovatie met steekhoudende innovatiestrategieën, portfolio’s en product en technologie roadmaps. Lees meer.
INNOVATIEPROJECTEN – We begeleiden organisaties bij de ontwikkeling van impactvolle innovaties. Lees meer.
INNOVATIETRAINING – We vergroten de innovatiekracht van teams en organisaties met diverse workshops, masterclasses en opleidingen. Lees meer.

 

GERELATEERDE BLOGS

Hacken voor de rechtsstaat 

Hacken voor de rechtsstaat 

Spring Company is mede-organisator van de Staatscommissie Rechtstaat Hackathon. Janne Vereijken, was als lead...