Radicaal Innoveren

Over mijn lezing d.d. 17 mei 2019 in CIC Rotterdam. 

 

Door Janne Vereijken

 

Hoe creëer je radicale innovaties in plaats van kleinere verbeteringen? Denk aan innovatie op het gebied van circulair ondernemen, digitale transformatie, shifts van product naar dienst of andersom etc. En hoe zorg je ervoor dat deze vernieuwingen succesvol worden geïmplementeerd? Vaak loopt het hier spaak in organisaties. Misschien zijn er wel ideeën over hoe het allemaal anders, beter of duurzamer zou kunnen, maar krijg je het niet van de grond.

Dit heeft er vaak mee te maken dat deze radicale innovaties om hele andere manieren van werken, produceren en organiseren vragen. Daarvoor zijn weer andere technologieën, vaardigheden en kennis nodig. Radicale innovatie conflicteert vaak met de bestaande business. Daardoor ondervind je weerstand bij mensen in je organisatie voor wie de innovatie bedreigend is. Omdat ze er niet bekend mee zijn, omdat ze er geen belang bij hebben, omdat het hun werk of business overbodig maakt etc. Dit vraagstuk kom ik niet alleen tegen bij corporates maar ook bij scale-ups en midden- en kleinbedrijf. Vasthouden aan het oude.

De simpele oplossing om te innoveren buiten je bestaande organisatie om is vaak ook niet ideaal. Omdat het voor een innovatieteam dan lastig is om gebruik te maken van resources van je organisatie zoals merk, kanalen, systemen, kennis etc. Andersom profiteert de organisatie niet (voldoende) van de innovatie. Dus rijst de vraag: hoe creëer je synergie tussen bestaande en nieuwe business en hoe reduceer je conflicten? Hiervoor zijn geen quick fixes, de kunst is om als leider de complexiteit slim te managen. In deze keynote geef ik tips en adviezen.

 

Janne Vereijken

Janne Vereijken

 

OP ZOEK NAAR EEN INSPIRERENDE SPREKER OVER INNOVATIE?

Iemand die dag in dag uit met strategie en innovatie bezig is? Ondernemer, innovator en strateeg Janne Vereijken deelt met passie haar verhaal met uw publiek.

 

NAVIGATING THE NEW ECONOMY

Strategie & innovatiebureau Spring Company maakt organisaties klaar voor de toekomst.

BEDRIJFSSTRATEGIE – We maken organisaties toekomstbestendig met heldere strategieën. Ontdek hoe
INNOVATIESTRATEGIE – We vergroten de ROI van innovatie met steekhoudende innovatiestrategieën, portfolio’s en product en technologie roadmaps. Ontdek hoe.
INNOVATIEPROJECTEN – We begeleiden organisaties bij de ontwikkeling van impactvolle innovaties. Ontdek hoe.
INNOVATIETRAINING – We vergroten de innovatiekracht van teams en organisaties met diverse workshops, masterclasses en opleidingen. Ontdek hoe.

 

GERELATEERDE BLOGS

Hacken voor de rechtsstaat 

Hacken voor de rechtsstaat 

Spring Company is mede-organisator van de Staatscommissie Rechtstaat Hackathon. Janne Vereijken, was als lead...