moderator Digital Twins conferentie 13/14 december 2022

15 december 2022

Digital Twins Conference WUR

Deze week was Janne Vereijken moderator van de Digital Twins Conference van de Wageningen University & Research. Heel tof hoe digital twins van levende organismen worden gemaakt en hoe digital twins het platform zijn voor samenwerking tussen vele disciplines en vakgebieden.

De conferentie markeerde de afronding van het investeringsthema Digital Twins bij WUR. Het draaide om opgedane inzichten, wetenschappelijke doorbraken en ontwikkelde tools te delen.

Digital Twins zijn virtuele versies van zowel levende als niet-levende organismen en objecten, zoals cellen, planten, dieren, mensen en ecosystemen, en van levenloze objecten, zoals voedsel- en toeleveringsketens.
Digital Twins kunnen worden gebruikt om processen in organismen en objecten te beschrijven, analyseren en simuleren, met behulp van data-integratie, kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning. Niet alleen om de realiteit beter te begrijpen, beschrijven en analyseren, maar ook om de toekomst van de betreffende objecten beter te voorspellen. Een voordeel van een digital twin in vergelijking met een klassiek gewasmodel is dat een digitaal twinmodel voortdurend wordt geüpdate met wat er op dat moment gebeurt in de echte kas. Het model wordt daardoor steeds nauwkeuriger.

Het investeringsthema Digital Twins omvat 3 flagship projecten:

  • Virtual Tomato Crops: een digital twin van een tomatengewas in een kas; een 3D-simulatiemodel dat real-time wordt gevoed met sensorinformatie uit een echte kas.
  • Me, my diet & I: een gepersonaliseerde digital twin om de stijging van de bloedsuikers (glucose), maar vooral de stijging van het bloedvet (triglyceride) in het bloed na een maaltijd te voorspellen.
  • Digital Future Farm: een digital twin om de stikstofcyclus van deze landbouwsystemen te modelleren, door te rekenen en te optimaliseren. Met als doel om 1) het stikstofgebruik van het bedrijf verminderen met behoud van de huidige gewasopbrengsten en 2) de stikstofverliezen op het bedrijf zoveel mogelijk te verminderen.

At WUR, Janne moderated a closing event (150+ participants) of a multi-year scientific research program on Digital Twins in Green Life Sciences. She did that beautifully, on content and on people. She knows how to deal with complex matters in a complex environment. She can convey her own enthusiasm to the audience who feel challenged and involved with the subject.

Jene van der Heide, Programme Director Data Science & Artificial Intelligence, Wageningen University & Research.

Ook een inspirerende dagvoorzitter of spreker nodig?

Check de keynotes van Janne Vereijken. Als je event over een onderwerp op het gebied van strategie of innovatie gaat, kan Janne Vereijken ook de rol van dagvoorzitter of moderator vervullen.

GERELATEERDE BLOGS

Hacken voor de rechtsstaat 

Hacken voor de rechtsstaat 

Spring Company is mede-organisator van de Staatscommissie Rechtstaat Hackathon. Janne Vereijken, was als lead...