Janne Vereijken geeft lezing

30 mei 2023

Keynote ‘Human-centered design’

‘Human-centered design’ was het thema van de lezing van Janne Vereijken bij Shared.

Veel innovatieprojecten falen omdat ze worden gedreven door de technologie zelf, in plaats van de behoeften van de gebruiker centraal te stellen. Het resultaat? Toepassingen die niet aansluiten bij wat gebruikers echt nodig hebben. Maar er zijn bewezen methoden om dit te voorkomen en te zorgen dat nieuwe technologieën zoals AI optimaal worden benut.

In deze lezing heeft Janne Vereijken inzichten gedeeld over het toepassen van nieuwe technologieën vanuit een human-centered design benadering. Dit betekent dat we de behoeften van de gebruiker centraal stellen en vervolgens de oplossing bouwen die hierop aansluiten. Het draait om het creëren van waardevolle producten en diensten die daadwerkelijk impact hebben.

Tijdens de interactieve lezing heeft zij concrete methoden en tools om human-centered design toe te passen gedeeld. Ze heeft met het publiek verkend hoe empathie, reframing, prototyping, interatie en multidisciplinaire samenwerking kunnen leiden tot innovaties die de behoeften van de gebruiker vervullen en tegelijkertijd de mogelijkheden van nieuwe technologieën optimaal benutten. Daarbij heeft Janne grappige voorbeelden gegeven, van bizarre mislukkingen tot en met revolutionaire successen.

Ook een inspirerende spreker over innovatie nodig?

Iemand die dag in dag uit met strategie en innovatie bezig is? Ondernemer, innovator en strateeg Janne Vereijken deelt met passie haar verhaal met uw publiek.

GERELATEERDE BLOGS

Hacken voor de rechtsstaat 

Hacken voor de rechtsstaat 

Spring Company is mede-organisator van de Staatscommissie Rechtstaat Hackathon. Janne Vereijken, was als lead...