15 juni 2016

Winnaar Philips Innovation Award 2016 helpt doven beter communiceren

Winnaar Philips Innovation Award 2016 helpt doven beter communiceren

 

Studentenstart-up Ava, een mobiele tekstverwerker voor doven, heeft de Philips Innovation Award 2016 gewonnen. Ava mag zich komend jaar de meest innovatieve studentenstart-up van Nederland noemen. De winnende studenten bewezen de grote impact van hun uitvinding aan de jury met als voorzitter Pieter Nota, CEO Personal Health van Philips.

 

De app van Ava laat doven in minder dan een seconde zien wat andere mensen in een ruimte zeggen. Hiervoor neemt de app geluid op met iedere aanwezige telefoon. Doordat de ouders van de oprichter doof zijn, wil Ava de communicatiebarrière tussen doven en goedhorenden verminderen. Het team van Ava studeert aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

De Philips Innovation Award is de grootste studentenondernemersprijs van Nederland. De winnaar ontvangt een prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro. Op de finale van de 11e editie in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam spraken onder andere Yuri van Geest (oprichter Singularity University) en Harald Swinkels (oprichter Nederlandse Energie Maatschappij).

 

De vijf finalisten willen ieder op hun eigen manier de wereld verbeteren. Zo kunnen gehandicapte kinderen veiliger slapen met het opblaasbare bed van CloudCuddle. Pacmed helpt dokters om met behulp van big data betere beslissingen te maken voor hun patiënten. De stoelverwarmers van Sit & Heat maken vervuilende terrasverwarmers overbodig. IMSystems maakt robots drie keer sterker met een revolutionaire versnellingsbak.

 

Janne Vereijken nam deel in het business panel van de Philips Innovation Award.

GERELATEERDE BLOGS