26 juli 2014

Imagine 2020

Donderdag 15 september 2012 was Janne Vereijken in het kader van het programma Imagine 2020 te gast aan De Tafel van 2020.
`Imagine 2020 – Art and Climate Change’ is een samenwerkingsverband van elf Europese cultuurhuizen (waaronder de Rotterdamse Schouwburg) dat artistieke projecten ondersteunt die de gevolgen van klimaatverandering aan de orde stellen. Daarmee wil het de aandacht voor dit onderwerp onder kunstenaars en publiek vergroten en (gedrags)veranderingen bewerkstelligen. Wat doen we nu om het tij van de klimaatverandering te keren, en een duurzamere toekomst voor ons allen te garanderen?

Het is de kracht van kunst om op eigenzinnige, soms provocerende dan weer verwarrende, mooie, kritische en entertainende wijze te bevragen, te prikkelen en aan het denken te zetten. Samen met enkele Rotterdamse partners kijkt de Rotterdamse Schouwburg in de geest van de Internationale Keuze naar de parallelle wereld van de toekomst: die is immers ook nu, ook al kiezen we, verwijzend naar de Klimaattop in Kopenhagen in 2009, het jaar 2020 als horizon.

Gedurende het hele festival De Internationale Keuze vormt De Tafel van 2020 een prominente aanwezigheid op het Schouwburgplein. Een tafel om aan te eten, ja, maar ook vooral één om aan te schuiven en mee te denken en praten over de toekomst van de planeet, over de noodzaak én de moeilijkheid van gedragsveranderingen. Met deze zich voortdurende transformerende tafel deelt de Rotterdamse Schouwburg zijn deelname aan het netwerk Imagine 2020 met de hele stad.

GERELATEERDE BLOGS