26 juni 2016

Innovatie Bootcamp Trivium Lindenhof

Innovatie Bootcamp Trivium Lindenhof

Spring Company heeft voor  Trivium Lindenhof een Innovatie Bootcamp gegeven. Trivium Lindenhof is een organisatie voor (jeugd)hulpverlening in de regio’s Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. Ze bieden ambulante hulpverlening, dagbehandeling, residentiële zorg en crisisopvang. Dat doen ze vanuit ruim 50 locaties, verspreid over de regio’s Rijnmond en Zuid-Holland Zuid, met circa 600 medewerkers: van (ortho)pedagogisch medewerkers, ambulant hulpverleners tot gedragswetenschappers.
Aan de Innovatie Bootcamp deden directie, managers, medewerkers, externe partners en andere stakeholders van Trivium Lindenhof mee. De innovatie-opdracht was om een oplossing te bedenken voor jongeren in de doelgroep 18 tot 23 jaar die nog niet klaar zijn voor zichzelf te zorgen. Deze doelgroep wordt tot op heden nog niet worden bediend. Jongeren uit deze doelgroep waren ook betrokken bij de Innovatie Bootcamp. In verschillende groepen werkten deelnemers aan nieuwe oplossingen die aan werden gepitcht aan de jury bestaande uit de jongeren. Spring Company heeft de sessie ontworpen en geleid.

“Janne heb ik via aanbeveling vanuit het netwerk leren kennen. Haar talent om mensen in een groep met elkaar in gesprek te brengen kan ik inmiddels onderschrijven. Janne heeft voor TriviumLindenhof een Innovatie Bootcamp verzorgd. We wilden een hele diverse groep mensen (jongeren, hulpverleners en ondernemers uit het bedrijfsleven) samen laten werken aan het formuleren van out of the box oplossingen voor issues waar jongeren in hun leefwereld tegenaan lopen. Janne heeft als moderator enorme energie weten aan te spreken. Door een creatief format te gebruiken wist ze dat ook in gestructureerde banen te leiden. Wij kijken terug op een sessie met bijzondere ontmoetingen, die geleid hebben tot een businessplan waar we nu verder mee kunnen!” – Bernice Scheurkogel (Business Developer bij TriviumLindenhof)

GERELATEERDE BLOGS