Janne Vereijken Erasmusbrug

24 maart 2019

Interview FOUNDERS met Janne Vereijken

Janne Vereijken van Spring Company: ‘Veel bedrijven laten innovatiekansen liggen’

Janne Vereijken mag zichzelf Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar noemen. Niet gek ook, want met haar Spring Company brengt ze een hoop bedrijven tot een hoger level dankzij haar inzicht in innovatiekansen.

 

Door:

 

Acht jaar geleden begon Janne Vereijken met het helpen van verschillende organisaties op het gebied van strategie en innovatie. Ze beantwoordt vragen als ‘Hoe kunnen we groeien? Hoe gaan we impact maken en in welke technologieën moeten we investeren?’. “Ik zorg er ook voor dat de innovatiekracht van teams en organisaties wordt vergroot, zodat ze het uiteindelijk zelf beter kunnen doen.”

 

Vereijken is de founder van Spring Company en werkt met slechts één stagiaire samen. “Dit is een bewuste keuze, op deze manier kan ik heel flexibel zijn. Ik begeleid zelf alle strategieën en innovatietrajecten. Mensen kopen mij als het ware, ze weten daardoor precies wat ze in huis halen.” Echt alleen zal Vereijken nooit zijn: “Om in grote projecten op te schalen of expertise te combineren, werk ik samen met partners.”

 

“Ik vind dat een hoop bedrijven innovatiekansen laten liggen. Ze denken dat innovatie betekent dat er af en toe iets nieuws moet komen, maar dat is meestal niet het geval. Ik zeg altijd dat een bedrijf eerst moet nadenken over het gewenste businessmodel voor de toekomst. Vanuit die gedachte kun je verder gaan kijken naar welke innovatie er echt nodig is.”

 

….

 

Lees het volledige interview op FOUNDERS. 

GERELATEERDE BLOGS