Janne Vereijken Keynote Speaker Strategie Foresight

3 maart 2024

Keynote Strategic Foresight 

Op 29 februari presenteerde Janne Vereijken de keynote “Strategic Foresight” voor de ambtelijke organisatie, gemeenteraadsleden, betrokken bewoners, bedrijven en organisaties van de gemeente Zaltbommel. Deze lezing richtte zich op het verkennen van mogelijke toekomsten om betere beslissingen en acties in het heden te bevorderen. Janne legde de nadruk op verschillende methoden van toekomstverkenning, terwijl andere sprekers, Jan Rotmans en Jan Latten, zich specifiek verdiepten in duurzaamheid en demografische trends.

Janne belichtte het belang van strategic foresight voor strategie, beleid en innovatie en onderscheidde de verschillende methoden voor toekomstvoorspelling: van deterministische ‘forecasting’ en probabilistische ramingen tot strategic foresight en futures thinking. Ze bood praktische hulpmiddelen voor het omgaan met trends die verschillende niveaus van onzekerheid kennen en ging dieper in op de ontwikkeling van scenario’s. Hierbij benadrukte ze de uitdaging voor organisaties om te navigeren tussen meerdere scenario’s om zo effectief mogelijk met onzekerheid om te gaan.

Janne deelde haar methodologie voor het identificeren en analyseren van trends, het bouwen van scenario’s en het creëren van een gedeeld toekomstbeeld. Ze voorzag de aanwezigen van praktische handvatten om de kansen en bedreigingen van mogelijke toekomsten te benutten. Het doel van haar inspirerende keynote was om organisaties voor te bereiden op onzekerheid en verandering, kansen te identificeren en risico’s te verminderen, en hen aan te moedigen om verder dan het heden te kijken en strategisch vooruit te denken.

Ook een inspirerende spreker over innovatie nodig?

Iemand die dag in dag uit met strategie en innovatie bezig is? Ondernemer, innovator en strateeg Janne Vereijken deelt met passie haar verhaal met uw publiek.

GERELATEERDE BLOGS