27 juni 2016

Masterclass ‘Innovatief Leiderschap’

Dinsdag 4 oktober 2016: Masterclass ‘Innovatief Leiderschap’

Om innovatie in het DNA van een organisatie te verankeren en een innovatieve organisatiecultuur te creëren, is een belangrijke rol weggelegd voor haar leiders. Bekende leiders van innovatieve organisaties zijn Richard Branson (Virgin), Paul Polman (Unilever), Steve Jobs (Apple) en Elon Musk (Tesla). Allen succesvol, allen verschillend. Hierdoor rijst de vraag: wat kan ik doen? Hoe stimuleer je innovatie als bestuurder, directeur of manager? Dit vereist inzicht in uw organisatie en omgeving. Maar ook inzicht in wat een leider kan doen is onmisbaar.

In deze interactieve masterclass wordt uiteengezet hoe je innovatie stimuleert en cultiveert en welke rol de leiders van een organisatie hierbij spelen. Aan de hand van een scan wordt een beeld gecreëerd over de huidige stijl van leiderschap met betrekking tot innovatie in uw organisatie. Vervolgens wordt interactief onderzocht hoe innovatief leiderschap binnen uw organisatie verbeterd of ontwikkeld kan worden en wat uw organisatie op bestuurs-, directie- en/of managementniveau moet ondernemen om innovatie in de organisatie in te bedden. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en praktijkvoorbeelden krijgt u concrete handvatten voor het stimuleren van innovatie binnen teams, afdelingen of gehele organisaties.

U kunt vooraf aangeven wat uw case, vraag of leerdoel is.

De masterclass vindt plaats in CIC Rotterdam. Het Cambridge Innovation Center (CIC) uit Boston is een start-up hub voor innovatiebedrijven in Rotterdam, Nederland. Het is de eerste vestiging die CIC heeft geopend buiten de VS. CIC helpt succesvolle start-ups en multinationals te innoveren, door te groeien en de stap naar het buitenland te zetten.

Mocht u vragen hebben, neem contact op.

GERELATEERDE BLOGS