Transformatie MKB Nieuwe Economie Janne Vereijken

18 december 2020

Case – MKB010>>Next: digitaal, duurzaam en circulair ondernemen

In opdracht van Gemeente Rotterdam is Spring Company strategisch adviseur voor MKB010>>Next. Dit programma stimuleert het brede Rotterdamse MKB op het gebied van digitaal, duurzaam en circulair ondernemen. Hierbij wordt samengewerkt met lokale en regionale partners. Zoals MKB Rotterdam, VNO-NCW Rotterdam, Rabobank Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, InnovationQuarter, Provincie Zuid Holland, BlueCity en MVO Nederland.

 

Rotterdams MKB en de nieuwe economie: schoner, slimmer, sneller

Digitaal, duurzaam en circulair ondernemen is de toekomst. Niet alleen de wet- en regelgeving legt de lat steeds hoger. Ook klanten en afnemers stellen steeds hogere eisen. Het moet schoner, slimmer, sneller. Afwachten of stilzitten is geen optie. Want dat doet de concurrentie ook niet. Nu in actie komen en innoveren levert aantrekkelijke kansen en blijvende concurrentievoordelen op. Ondernemingen worden veerkrachtiger door tijd en middelen te investeren in deze ontwikkelingen.

 

Aan de slag met digitaal, duurzaam en circulair ondernemen

Het programma MKB010Next inspireert, informeert en stimuleert MKB’ers om stappen te zetten in de nieuwe economie. Samen met partners zorgen we dat aanwezige kennis, middelen en netwerken zo laagdrempelig mogelijk worden aangeboden. Dit doen we bijvoorbeeld door een e-learning over online marketing voor een aantrekkelijke prijs , digitaliseringvouchers, de campagne Ook Jouw Zaak, maar ook CIRCO-tracks circulair ondernemen voor de bouw, de installatiebranche en de horeca.

 

 

Rol Spring Company

Spring Company is betrokken bij de ontwikkeling van het programma, de strategische samenwerking met partners en de ontwikkeling van instrumenten om het Rotterdams MKB te stimuleren.

 

Reactie Gemeente Rotterdam

“Ik heb Spring Company benaderd om mee te denken bij de opzet en de ontwikkeling van het programma MKB010>>Next. Met dit programma wil de gemeente MKB-bedrijven stimuleren om meer digitaal, duurzaam en circulair te ondernemen en toekomstbestendig te zijn. De ambitie was om samen met partners in de stad tot een programma te komen. Janne Vereijken was voor mij van grote waarde bij de programmaontwikkeling en procesbegeleiding van drie partnersessies. Janne heeft een prettige, frisse, no-nonsense stijl om een dergelijk proces vorm te geven en te begeleiden. Ze draagt zorg voor een goede inhoudelijke agenda, verbindt mensen, vraagt door en stuurt erop dat er concrete acties worden afgesproken. Resultaat is dat we in een korte periode tot een gezamenlijke programmaanpak incl. werkwijze zijn gekomen én een eerste jaaragenda met aanbod voor MKB-bedrijven. Nu in de realisatiefase is Janne aan het programma verbonden als adviseur in de programmaontwikkeling.”

Esther Langendoen, programmamanager Gemeente Rotterdam

 

Strategie ontwikkelen met Spring Company

Spring Company begeleidt directies en strategieteams bij de ontwikkeling van heldere strategieën voor het realiseren van ambities. Ontdek hoe we een heldere strategie met jouw team maken

MEER LEZEN OVER STRATEGIEONTWIKKELING?

Check de volgende artikelen:

    GERELATEERDE BLOGS

    Hacken voor de rechtsstaat 

    Hacken voor de rechtsstaat 

    Spring Company is mede-organisator van de Staatscommissie Rechtstaat Hackathon. Janne Vereijken, was als lead...