Workshop ‘Meer inzicht, meer inkomsten’

In samenwerking met onderzoeksbureau Panteia geeft Spring Company op dinsdag 28 januari 2014 de workshop ‘Meer inzicht, meer inkomsten:  business model innovatie en publieksonderzoek voor culturele instellingen’.
Omschrijving:
Door bezuinigingen en teruglopende subsidies staat de financiering in de culturele sector onder druk en wordt het genereren van inkomsten steeds belangrijker. Deze workshop is bedoeld voor culturele instellingen die hun verdien- en business model willen vernieuwen. U leert werken met het door Alexander Osterwalder ontwikkelde Business Model Canvas. Een verdienmodel staat namelijk niet op zichzelf, het is altijd onderdeel van het gehele business model. Het Business Model Canvas maakt op een visuele manier inzichtelijk hoe organisaties economische en maatschappelijke waarde creëren en dit weten te behouden. In de workshop krijgt u praktische handvatten aangereikt om met behulp van het Canvas zelf uw business model te vernieuwen. Een waardevolle techniek is het innoveren door middel van klantinzicht. Klantinzicht biedt namelijk een belangrijke leidraad om beter met de juiste diensten en producten in te spelen op de wensen van bestaande en nieuwe klanten, (potentiële) doelgroepen beter en gemakkelijker te bereiken en passende relaties met hen aan te gaan. In deze workshop leert u op praktische wijze hoe u dieper begrip kunt ontwikkelen van de omgeving, het gedrag en de wensen van uw klanten en hoe u dit kunt verzilveren.

 

Lees meer over strategie

Visie en strategie ontwikkelen met Spring Company

Spring Company begeleidt directies en strategieteams bij de ontwikkeling van heldere strategieën voor het realiseren van ambities.
Weten wat we voor jou kunnen betekenen? Lees meer over strategieontwikkeling met Spring Company.

GERELATEERDE BLOGS